Over In't Kort


Wat is dit en wie zit er nu eigenlijk achter?

Hey hallo daar, mijn naam is Sebastiaan en ik ben de eigenaar van dit klein stukje internet dat ook wel bekend staat als “In't Kort”.

Wat is In't Kort?

In't Kort is een plaats voor mensen die simpele antwoorden zoeken op moeilijke, technische vragen die voornamelijk met computers te maken hebben. We leven in een digitaal tijdperk dat maar steeds vernieuwt en het is niet vanzelfsprekend om met alles mee te zijn.

Waarom heb je In't Kort gestart?

Tijdens mijn technische opleiding ben ik vaak het contactpunt geweest voor familie en vrienden voor allerhande technische vragen. Meestal was dat omdat de computer niet meer naar behoren werkte, maar ook soms om dingen uit te leggen die ze niet begrepen. Deze vragen vond (en vind) ik geweldig omdat ik niets liever doe dan dingen uitleggen.

Op een gegeven moment dacht ik: “Er moeten nog mensen zijn die met vragen zitten over de computer, maar het niet kunnen vragen of opzoeken”. Vlak nadien was ik begonnen aan het bouwen van de website en het resultaat staat nu voor je neus, een plaats waar die vragen “In't Kort” worden uitgelegd.

Kunnen de meeste dingen niet gewoon op Google gevonden worden?

Inderdaad, maar ik vind dat de meeste resultaten die daar van krijgt het niet duidelijk genoeg uitleggen of al een enige voorkennis verwachten. De meeste informatie op het internet is ook in het Engels, wat niet voor iedereen even duidelijk is, zeker met veel technisch jargon. Deze website zou die gaten in de zoekresultaten moeten opvangen.

Wie ben jij eigenlijk?

Een cybersecurity consultant bij EY die ondertussen ook nog zijn laatste jaar master toegepaste informatica afwerkt. Door mijn opleiding heen heb ik de nodig ervaringen opgedaan, voornamelijk door een overdaad aan hobby’s die niet gelimiteerd zijn tot elektronica, computerherstellingen en mechanica.

Alle dingen die ik hier zeg zijn mijn eigen mening en niet die van EY.

Ik heb een vraag die hier nog niet staat

Stuur een mailtje naar sebastiaan@intkort.be en ik beantwoord graag je vraag! Indien hij interessant is zet ik hem op de website, of maak er filmpje over.